22 februari, 2017 HolmFoto92

eva

Eva Sederholm är den före detta kökschefen som 30 plus gav sig in på en livsförändrande hälsoresa. I dag är hon body fitness-atlet – och vegan.
Sena kvällar. Evighetslånga arbetspass. Lite för ofta den där städölen efter stängning, för att kunna varva ner. Eva hade ett fint jobb, med en prestigefylld titel. Att vara kökschef är status i restaurangsvängen. Men de oändliga dagarna tärde. Hon mådde inte bra:
– Jag var skild sedan sex år tillbaka och hade min son varannan helg, berättar hon i dag om tiden innan hon tog steget mot ett annat liv.
– När han inte var hos mig jobbade jag i princip dygnet runt. När vi väl sedan var tillsammans orkade jag ingenting. Jag började dessutom märka att jag hade ont i kroppen. Till slut kände jag att den här livsstilen funkar inte längre. Jag vill vara en så bra människa som möjligt för dem jag har runt mig. För att kunna var det måste jag förändra saker.
Så Eva anmälde sig till en tävling i athletic fitness, en kombinerad styrke-, uthållighets- och fysikbedömningssport. Ett konkret mål borde kunna väcka tävlingsmänniskan i henne till liv, resonerade hon. Mycket riktigt. Hon började gå till gymmet.
– Men jag har alltid hatat konditionsträning, säger hon och skrattar.
– Och jag märkte ganska snabbt att poseringen var det jag tyckte var kul.